Deze website gebruikt cookies en verzamelt daarmee informatie over het gebruik van de website om deze te analyseren en om er voor te zorgen dat je voor jou relevante informatie en advertenties te zien krijgt. Door hiernaast op akkoord te klikken, geef je aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies en het verzamelen van informatie aan de hand daarvan door ons en door derden.

Akkoord
Niet akkoord

Revalidatie na Covid- 19 bij FysioTemminck

1 maart 2021

Ervaart u restklachten na een COVID-19 infectie en blijft u bijvoorbeeld last houden van een verminderde conditie, vermoeidheid of blijvende benauwdheid? Neem dan contact met ons op en kom samen met ons werken aan uw herstel.

Voor wie
Deze herstelzorg is voor iedereen bedoeld die blijvende klachten ervaart na een COVID-19 infectie en graag wil werken aan het herstel. Om aanspraak te maken op deze zorg heeft u een verwijzing nodig van uw huisarts of specialist.

Fysiotherapeutische herstelzorg
De fysiotherapeut kan u onder andere helpen met het verbeteren van uw conditie, het verminderen van kortademigheid, vergroten van spierkracht, het verbeteren van balans en coördinatie, het verminderen van stress en bijvoorbeeld het vergroten van uw vertrouwen in bewegen.

Wat houdt het programma in
Wanneer u een verwijzing heeft van uw huisarts of specialist kunt u zich aanmelden bij ons voor het starten van het herstelprogramma. De therapeut neemt bij de eerste afspraak een intake af waarna het behandelprogramma zal worden samengesteld. Gedurende een periode van 6 maanden krijgt u maximaal 50 behandelingen vergoed vanuit uw basisverzekering * zodat u optimaal kunt werken aan het herstel. 

COVID-19 herstelzorg is een samenwerkingsverband tussen huisartsen, zorgverzekeraars en fysiotherapeuten. FysioTemminck geeft herstelzorg locatie binnen gezondheidscentrum M3. Hier werken we samen met logopedie en diëtetiek. 

U kunt zich aanmelden via de website of telefonisch via 06-51142737

* Dat betekent dat u deze zorg niet zelf hoeft te betalen, als u wilt meewerken aan dit onderzoek, afgezien van eventueel eigen risico

FysioTemminck blijft in beweging! 

25 januari 2021

Vanaf 1 juli jl. zijn we gestart in het nieuwe gezondheidscentrum M3 in Leerdam. Hier hebben we een mooie behandelruimte en trainingsruimte! Vanaf 1 februari verwelkomen wij een nieuwe collega; Marija Brouwer. Marija zal op beide locaties werken; in Leerbroek en Leerdam. Met de komst van Marija kunnen we onze openingstijden uitbreiden met een extra avond en op zaterdagochtend! Wilt u een alvast een afspraak maken? Dat is mogelijk via 06-51142737 of info@fysiotemminck.nl

FysioTemminck opent haar tweede vestiging in gezondheidscentrum M3 Leerdam

1 juli 2020

Gezondheidscentrum M3 is gevestigd aan Quirinus de Palmelaan 110 en ligt binnen de schakel van de nieuwbouwwijk Broekgraaf. Het gezondheidscentrum vormt een verbindende factor tussen deze de Broekgraaf met Leerdam - West.
In het nieuwe gezondheidscentrum zal een multidisciplinaire samenwerking zijn tussen; huisartsenpraktijk, bekkenfysiotherapie, diëtiste, podotherapie, verloskundige en kraamzorg.

Bij FysioTemminck staat kwaliteit van zorg en een persoonlijke benadering voorop.  Uw hulpvraag is uitgangspunt van de behandeling. Op dit moment werken bij FysioTemminck; Elise Temminck en Annette de Wit. Het team zal worden versterkt door Martijn van Mourik.      Wilt u weten wie, wanneer en waar werkt? Dat kunt u vinden bij de contactpagina.

Ook bij FysioTemminck in Gezondheidscentrum M3 gelden dezelfde Covid- 19 richtlijnen, als in Leerbroek.

www.gezondheidscentrumm3.nl

FysioTemminck is open en neemt de volgende maatregelen met betrekking tot het Corona virus

Maart 2020

  • We volgende richtlijnen van de GGD en het RIVM strikt
  • We werken alleen als we zelf fit zijn en vrij van verkoudheid, hoesten en koorts
  • We begroeten u mondeling
  • Wachtkamer en praktijkruimte worden geventileerd
  • We wassen zoals altijd na iedere behandeling onze handen en zullen dit nu extra doen. Tussendoor ontsmetten we met alcohol.
  • Na iedere behandeling wordt de behandeltafel schoongemaakt met desinfecterend middel

Wat kunt u doen?

  • Als u geen verkoudsheidsklachten/ koorts heeft en uw gezinsleden zijn ook vrij van deze verschijnselen, dan kunt u behandeld worden.
  • Ervaart u wel verkoudheidsklachten/ koorts en/ of een van uw gezinsleden, dan vragen we u om uw verantwoordelijkheid te nemen, er zullen geen kosten aan verbonden zijn.
  • Kom exact op tijd. Zo blijft het rustig in de wachtkamer.
  • Neem zelf een groot badlaken mee voor op de behandeltafel
  • Bent u kwetsbaar, in overleg kunnen we kijken of we bij u thuis kunnen komen.

Coronavirus

Maart 2020

Vanwege het coronavirus worden er door het gezondheidscentrum in Leerbroek (huisartsenpraktijk de Wiel en FysioTemminck) de volgende voorzorgsmaatregelen getroffen.

Heeft u een afspraak en de volgende symptomen, neemt u dan telefonisch contact met ons op.
• Koorts (>38 graden) en hoesten of verkoudheidsverschijnselen,
• De afgelopen 14 weken in een risicogebied geweest bent,
• Of contact heeft gehad met een patiënt bij wie het coronavirus is bevestigd.

Klanttevredenheidsonderzoek 2017

Februari 2018

FysioTemminck is trots op de uitkomst van haar klanttevredenheidsonderzoek. Wij zijn namelijk met een dikke 9 beoordeeld op uiteenlopende onderwerpen; denk aan onze hoge kwaliteit zorg, bejegening en de vakkundigheid, maar ook aan onze mooie functionele locatie.

Oefentherapie bij artrose: effectief!

Januari 2018

Oefentherapie bij artrose van knie en heup is bewezen effectief. Wanneer u artrose van heup- of kniegewrichten heeft, krijgt u vanaf 2018 de  behandelingen fysiotherapie vergoed uit de basisverzekering. De vergoeding geldt voor maximaal twaalf behandelingen per periode van twaalf maanden. In de praktijk is gebleken dat wekelijks een behandeling gedurende acht tot twaalf weken gemiddeld voldoende is om een patiënt de oefentherapie aan te leren. Daarna kan u dit zelf in de thuissituatie of in de sportschool voortzetten.

Er is een verwijzing van uw huisarts/ specialist noodzakelijk voor behandeling van artrose heup en/ of knie, behalve voor de volgende verzekeraars: Caresq, de Friesland, DSW en Menzis.

Let wel: Op deze 12 behandeling is het eigen risico wel van toepassing.

In de media: ‘Lage rugpijn blijft langer weg als je je houding verbetert en vaker je dagelijkse oefeningen doet’

April 2016

Rugoefeningen in combinatie met voorlichting over houding en bewegen, beschermen tegen het krijgen van lage rugpijn. Wie regelmatig oefent en beter leert bewegen halveert ongeveer de kans op lage rugpijn.

Eén op de 11 heeft ernstige of hardnekkige rugpijn
Dat schrijven Australische en Braziliaanse onderzoekers die alle onderzoeken naar de terugkeer van lage rugpijn verzamelden, beoordeelden en samenvoegden. Hun publicatie verscheen maandag 11 januari in JAMA Internal Medicine. Andere preventiemethoden dan de combinatie van oefenen en voorlichting hielpen niet, zoals zooltjes en ruggordels. Het waren allemaal gerandomiseerde onderzoeken, waarbij een groep mensen die wordt beschermd is vergeleken met een soortgelijke groep die geen behandeling kreeg.

In Nederland heeft jaarlijks een op elf mensen ernstige of hardnekkige rugpijn. En ruim 40 procent heeft jaarlijks een tijdje last van zijn rug. Meestal is het rugpijn ‘zonder uitstraling’, waardoor de kans klein is dat het een hernia (beknelde zenuw uit het ruggemerg) is. De oorzaak achter meerdere dagen pijn is meestal een geïrriteerde pees of spier. Zo’n ontsteking gaat na verloop van tijd ‘vanzelf’ over. Bij de helft van de patiënten speelt de rug echter binnen een jaar opnieuw op. Maar die kans kan dus omlaag door voorlichting en oefenen – de rug sterk en beweeglijk houden.

Ruggordel, zooltjes
Een ruggordel is een stevig korset dat de rug steun moet geven. Er zijn enkele studies waarin is gekeken of zo’n gordel beschermt tegen rugpijn. Die onderzoeken waren van slechte tot middelmatige kwaliteit. Een gordel dragen is niet beter dan géén gordel omdoen. Hetzelfde geldt voor speciale inlegzooltjes die de stand zo moeten corrigeren dat rugpijn uitblijft.

Bron: NRC.nl

'Tabletnek' steeds groter probleem onder kinderen

Maart 2016

Wie te lang voorovergebogen zit tijdens het gebruik van een tablet of smartphone, kan hierdoor vervelende nekklachten ontwikkelen. Steeds meer kinderen hebben last van de zogenoemde tabletnek, waarvoor een deel zelfs door een fysiotherapeut behandeld moet worden. Dit meldt Vakblad Vroeg. Uit onderzoek dat is uitgevoerd in Denemarken blijkt dat onder de 5 tot 9-jarigen ongeveer een derde meer nekklachten heeft dan in 2008. Onder de 10 tot 14-jarigen ging ongeveer de helft meer jongeren langs de fysiotherapeut om behandeld te worden voor nekklachten.

Door de voorovergebogen houding komen de nek en gewrichten onder extra spanning te staan. Niet alleen nekklachten zijn het gevolg van langdurig gebruik van de tablet. Ook rug-, arm- en oogpijn zijn klachten die veel voorkomen onder kinderen en jongeren. Volgens professor kinesitherapie Barbara Cagnie, verbonden aan de universiteit van Gent, is het belangrijk om de problemen te voorkomen. Volgens Cagnie is het namelijk mogelijk dat de klachten nooit volledig zullen verdwijnen.

“Een computerscherm kun je instellen op ooghoogte, bij een tablet of smartphone zit je voortdurend voorovergebogen”, zo zegt professor Cagnie. “Preventie speelt een belangrijke rol. Laat kinderen niet te lang een tablet of smartphone gebruiken en moedig ze aan om van houding te wisselen.”

Bron: Nationale Zorggids

Wintersportblessures voorkomen, 5 tips van de fysiotherapeut

Februari 2016

Wintersport is heerlijk, maar wel intensief voor je lichaam. Vooral skiën vergt veel van je knieën, ook voor de geoefende wintersporter. Heb je al knieklachten? Bereid je dan extra goed voor. Vraag je fysiotherapeut om advies en ondersteuning. 

De fysiotherapeut is de expert in houding & beweging. Hij/zij leert je hoe je verantwoord kunt trainen als voorbereiding op je wintersportvakantie. De training is gericht op het versterken van je spieren en het verbeteren van je stabiliteit en balans. Ook geschikt als je nog geen klachten hebt, maar wel zuinig bent op je lichaam. Snowboarders kunnen bij de fysiotherapeut terecht voor valpreventie.

Vijf tips van de fysiotherapeut 
Ga je op wintersportvakantie? Dit zijn de tips van de fysiotherapeut: 

Verbeter je conditie en zorg dat je goed uitgerust bent. Ben je niet fit? Dan heb je meer kans op een blessure. Je concentratievermogen is dan minder en de kans dat je valt groter. Je bent minder in balans waardoor je gaat compenseren en daarmee het risico op blessures vergroot. Heb je pijn voor of tijdens het skiën? Doe na afloop rek- en strek oefeningen zodat klachten niet verergeren. Houd je spieren en gewrichten warm en doe na afloop rek- en strek oefeningen. Dat is nodig omdat er door het intensief wintersporten, spanning in je spieren wordt opgebouwd. Rek- en strekoefeningen ontspannen de spieren weer. Eet en drink voldoende. Als spieren te weinig energie krijgen, neemt de kans op blessures toe. Vóór en tijdens het bewegen, leveren koolhydraten energie. Ná afloop zorgen eiwitten voor herstel van je spieren. Neem op tijd je rust en slaap voldoende. Je spieren hebben dit hard nodig om goed te herstellen. Zorg ervoor dat je niet bij één van de honderden mensen hoort die een blessure krijgen tijdens de wintersportvakantie. Bereid je dus goed voor. Vraag de fysiotherapeut om advies en ondersteuning op maat. En geniet van je wintersportvakantie!

IBAN NL15INGB0008645651
KVK 58333533
BIG 2990 865 1604

Locatie Leerbroek
Hof van Leerbroek 1, 4245 LD Leerbroek
Routebeschrijving

Locatie Leerdam
Quirinus de Palmelaan 110, 4142 CJ Leerdam
Routebeschrijving